Vientiautot

Volkswagen Passat_960 x 455.jpg​​​​​​​​

Verovapaasti hankittu auto​

Verovapaamyynti palvelee Sinua mm. silloin, kun olet muuttamassa ulkomaille ja haluat ostaa autosi Suomesta. Autamme Sinua auton hankinnassa, sekä avustamme siihen liittyvissä asioissa esimerkiksi ulkomaille viennin suhteen.


Kun tuot verovapaan auton takaisin Suomeen

Mikäli olet hankkinut auton Suomesta 1.1.2015 jälkeen, autoa kohdellaan verotuksellisesti normaalin tuontiauton tavoin.​


Verot ja maksut kohdemaassa

Mikäli muutto tapahtuu EU:n sisällä, maksat kohdemaasi arvonlisäveron sekä mahdollisia muita veroluonteisia maksuja.

Jos taas muutto tapahtuu EU:n ulkopuolella, suosittelemme ottamaan yhteyttä esimerkiksi kohdemaasi tulliviranomaisiin tai veroviranomaisiin paikallisten säädösten selvittämiseksi, sillä käytäntö vaihtelee kohdemaittain.


Auton rekisteröinti

Kaikki meiltä tilatut autot toimitetaan Suomen vientirekisterikilvillä, Suomalaiset vientirekisterikilvet ovat voimassa yhden vuoden sekä käyttöönottokuukauden loppuun.

Riipuen kohdemaasi lainsäädännöstä, kuinka pitkään kohdemaassa saa ko. vientikilvillä ajaa vai tuleeko auto rekisteröidä paikallisesti. Tätä voit tiedustella esimerkiksi kohdemaasi tullista tai Autoliitosta.


Vakuutukset

Liikennevakuutus on kaikissa Green Card -maissa pakollinen, ja sen on oltava voimassa niin kauan kuin vientikilvetkin. Jos kohdemaasi on muu kuin Green Card -maa, vakuutus tulee hankkia suoraan kyseisestä maasta tai rajalta. Mikäli autossa on suomalainen liikennevakuutus, tulee se irtisanoa samalla.

Mikäli haluat autoosi myös vapaaehtoisen autovakuutuksen (kasko), otathan yhteyttä omaan vakuutusyhtiöösi.

Jos hankit vakuutuksen muualta kuin meidän kauttamme, suosittelemme olemaan ajoissa yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi jotta varmistutaan riittävän kattavasta vakuutusturvasta autollesi.

Ennen auton luovutusta

- Koko kauppasumma tulee olla suoritettuna 1 viikko ennen luovutusta

- Saat meiltä valtakirjan täytettäväksi sekä allekirjoitettavaksi

- Tarvitsemme tiedon auton vakuuttamisesta.


Auton luovutuksen jälkeen

- Tulee poistua maasta samana päivänä (Tullilta voi hakea siirtolupaa, jos matka rajanylityspaikalle edellyttää pidempää aikaa)

- Jos olet oleskellut ulkomailla vähintään kuukauden ennen luovutusta, voi autoa käyttää vientikilvillä Suomessa enintään 72 päivää vuodessa.

 

EU:n rajan ylitys

Jos viet auton EU:n ulkopuolelle, tulee Sinun esittää vientiselvityslomake tulliviranomaisille rajanylityksen yhteydessä. Huolehdithan myös siitä, että sekä poistuessasi Suomesta että saapuessasi takaisin saat leimat vientirekisteritodistukseen. Näin voit myöhemmin osoittaa Suomen tullille, että auto on ollut kohdemaassa vaaditut 6 kk.